Οι πνευματίζουσες κυράτσες



Κάποτε όταν άρχισα να ψάχνομαι με τους χώρους Αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης είχα διαβάσει σ'ενα βιβλίο του Neile Donald Walsh ότι ''οι άνθρωποι σκοτώνουν αυτούς που αγαπούν και μετά τους κάνουν μάρτυρες''. Δεν το είχα πολυκαταλάβει ομολογώ. 
Δεν άργησα να εντοπίσω μετά απο λίγο καιρό ότι επειδή όλα αυτά τα σεμινάρια ρείκι, διαλογισμού, πρανικής θεραπευτικής κλπ φανταχτερά προσωνύμια, μπορεί να έχουν σαν σκοπό την προσωπική ανάπτυξη αλλά δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι που τα παρακολουθούν ή διατείνονται ότι τα διδάσκουν (ακόμα χειρότερα) είναι Προσωπικά Αναπτυγμένοι. 

Ο σταθερός κανόνας ''τα πάντα έχει ο μπαξές'', ισχύει και εδώ. Ανθρωποι με διαμαντένιους χαρακτήρες μαζί με τα σκατά και τα απόσκατα.
Αποφάσισε η κυρά Ρίτα μαζί με την φίλη της την κυρά Τούλα μια που δοκίμασαν όλες τις νέες γεύσεις βιολογικού τσαγιού και βαρέθηκαν , ας πάνε και σε μια συνεδρία ρέικι.

 Ξεσκόνισαν όλα τα βιβλιοπωλεία με ''εναλλάκτικα βιβλία'' κι άρχισαν να αποστηθίζουν βαθυστόχαστα τσιτάτα από Βουδισμό και Ζεν για να τα γράφουν στα status τους και να βλέπουν οι άλλες οι κυράτσες πόσο βαθιά πνευματικές είναι. Οι δε συζητήσεις τους...χάρμα ακουστικό. Την λέξη ''κάρμα'' την μεταχειρίζονται όπως οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί το ''μαλάκα''.

"Και σου είπα χρυσή μου δεν θα σου πετύχει το κοτόπουλο σήμερα που ο Κρόνος μπήκε στον Ζυγό, τώρα πήρες όλο το κάρμα του πάνω σου!''
Κάρμα το ότι άναψε κόκκινο στο φανάρι νωρίτερα απ' οτι υπολόγιζε και μπλόκαρε ο συμπλέχτης, κάρμα η συνάντηση με τον μπατζανάκη του συνάδελφου με τον οποίο συνεργάζεται ο πρώην (ε δεν μπορεί κάτι θα σημαίνει! είναι γραφτό της μοίρας), κάρμα τα σάπια ροδάκινα στο μανάβικο...κάρμα κάρμα κάρμα μέχρι που αηδιάζεις ν' ακούς την λέξη η οποία έχει χάσει και το νόημα της πλέον.


 ''Είμαστε εργάτες του Φωτός!'' θα τις ακούσεις να βροντοφωνάζουν και ψάχνεις μήπως η αντανάκλαση απ΄τα λαμέ φουλάρια τους ,τις έχει κάνει να πιστεύουν ότι μεταλλάχτηκε και η αύρα τους.Βρίσκουν κι ένα Δάσκαλο ή Δασκάλα και το νόημα της ζωής τους έχει επιτευχθεί. Γίνονται φανατικές groupies! Πιο φανατικές κι απ' αυτές που είχε ο Mick Jagger στις δόξες του. Αν όμως τύχει κι αυτός ο δάσκαλος είναι πραγματικός διδάσκαλος προσωπικής ανάπτυξης και πει κάτι που ενοχλήσει το εγώ τους, από εργάτες του φωτός μεταλλάσσονται σε βοθρατζήδες του σκότους. Και μάλιστα πολύ σκατένιου σκότους....

"Αν έχεις δύο δωμάτια ,το ένα με άπλετο φως και το άλλο με μαύρο σκοτάδι και ανοίξεις δύο σχισμές σε αυτά τι πιστεύετε; Θα γεμίσει το φωτεινό με σκοτάδι ή το σκοτεινό με φώς ;’’ γράφει στο status της η βαθιά πνευματική και από κάτω οι έταιρες πνευματικές επευφημούν λες και μίλησε ο Παπανδρέου στην πλατεία Συντάγματος (προ Μνημονίου).

Ποιό φως χρυσή μου και ποιό σκοτάδι; Όταν δεν έχεις καθαρίσει τα υπόγεια, πως ν' ανέβεις στο ρετιρέ και περιμένεις να μπει και το φως εκεί μέσα;

 Αυτήν την αρχή την ξέρει μέχρι και η κουτσή κι αγράμματη καθαρίστρια που δεν έτυχε να έχει περίσσιο χρήμα να σπαταλήσει σε γιόγκες και αγγελικές συνεδρίες για να τα μάθει.

 Κι όταν λέω υπόγεια εννοώ τον κατώτερο εαυτό μας, με τις ζήλειες του, τα πάθη του, τον εγωισμό του, το δράμα του, την αυτολύπηση του και τα τοιαύτα.

 Γιατί αν εσύ μετά απο συνεχόμενα πέρα-δώθε σε συνεδρίες Αυτογνωσίας , πλέεις ακόμα σε πελάγη φιλαυτίας, ψευτοκολακείας και θεατρινισμού με γερές δόσεις Drama Queen μοτίβων, τότε δεν έχεις καθαρίσει τα υπόγεια. Και η μούχλα και η δυσωδία απ΄το ζοφερό εγώ σου ανεβαίνει μέχρι το ρετιρέ της καρδιάς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου