THE SCRIPTURE OF THE MAIDEN AT SEA



Once there was a maiden who set sail with a captain she did not know.
She noticed that ship was crushing the waves and told the
 Captain to steer the ship higher so that it could be above them.
''But not too high'' she said. ''I'd hate to crush the clouds''.
The sea came over the side as a creature with teeth.
So she set it on fire until only the teeth were left.
It wasn't expecting that to happen.
A face in the depth glared at the captain.
The maiden got angry. She broke the face and broke the depths
and broke the sea, leaving only the white caps of the waves.
''Why did you do that?'' asked the face.
''Rarely is travel peaceful'' the maiden said.
Μichael Goodwin,John Morke,Holden Shearer
Glories of the most high, Exalted.


Φοράει μανδύα στο χρώμα της Νύχτας κι από μέσα ξεπροβάλλει το μεταξένιο φόρεμά της. Είναι η Θέμις η Τιτανίδα κόρη του Ουρανού και της Γαίας και στη σκιά των ενδυμάτων της χιλιάδες ψυχές περιπλανιούνται χαμένες.
 Βλέπετε η Θέμις , αυτή η μαγευτική θεότητα της θάλασσας που γέννησε τις Ωκεανίδες, έχει αναλάβει δύσκολο έργο για την Δημιουργία. Είναι υπεύθυνη στο να δημιουργεί καταστάσεις ετσι ώστε οι άνθρωποι να εξορίζονται ή να χάνονται.
 Δικιά της είναι η φωνή που ψιθυρίζει στους δικαστές την ετυμηγορία ''ένοχος''. Εκείνη καλεί με την φωνή της να το σκάσει μακριά το μικρό αγόρι που δεν του φέρονται καλά και τρέπει τους τρανούς καπετάνιους σε ναυαγούς.
 Κάποτε ένας από δαύτους την αμφισβήτησε. Θαρρούσε ότι πάντοτε θα ταξίδευε το καράβι του χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία. «Αμ δε!» φώναξε αγριεμένη η Τηθύς κι έθεσε όλους τους ανέμους να λυσσομανούν. Κι εκεί που έπλεε γαλήνια το καράβι, για πότε βρέθηκε να γκρεμίζεται στους βράχους, κανείς δεν το κατάλαβε.
 Θα μου πείτε τόσο αδηφάγα αυτή η Θέμις βουλιάζει ψυχές έτσι για το κέφι της; Όχι. Αυτή η Τιτάνεια θεότητα προετοιμάζει τις χαμένες ψυχές να δυναμώσουν μέσα από τις δυσκολίες και να διαλογιστούν πάνω σε όλες τις καταστάσεις που τους κατακρήμνισαν, ώστε να καταλάβουν καλύτερα τον κόσμο τους. 
Όσοι είναι ανίκανοι να μάθουν απ'την κρίση που τους έλαχε και να σκληραγωγηθούν, είναι καταραμένοι να περιπλανιούνται αιώνια στη σκιά της. Βοηθάει όμως αυτούς που βελτιώνουν τους εαυτούς τους και γίνονται καλύτεροι άνθρωποι και τους οδηγεί από την περιπλάνηση, πίσω στον κόσμο τους.
 Και μετά ασχολείται με τους εχθρούς αυτών των ανθρώπων, αυτούς που υποτίθεται τους έφεραν σε αυτές τις σκληρές καταστάσεις, ωθώντας τους σε ακόμα χειρότερες τραγωδίες. Κι έτσι το παιχνίδι  συνεχίζεται και η Θέμις ψαρεύει συνεχώς περιπλανώμενους θέτοντας τους κάτω απ΄την τεράστια σκιά του μανδύα της. Αγαπημένη της ατάκα είναι:

«Σπάνια το ταξίδι είναι γαλήνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου