Tο σκανδαλιαρικο δαιμονακι : μια υπενθύμιση του συμβολισμού των Χριστουγεννων

Χειμωνιατικη Κυριακή  με ήλιο και τι άλλο  να ζητήσει κανείς για να χαρεί  το καφεδακι του (οσοι δεν δουλεύουν βέβαια σε μια κοινωνία  που τα εχουμε ισοπεδώσει όλα ).

Για εμάς τους συμβολολαγνους ομως, που μελετάμε την αρχέγονη μυθογραφια, αυτή η ιδιαιτερα ηλιόλουστη  μέρα  είναι η γιορτή  του Χειμερινου ηλιοστασιου.

Ο φωτεινός  Ηλιος (για τους Έλληνες ) ή Yule (για τους Κελτες), διώχνει το σκοτάδι του Χειμωνα και ζεσταίνει  τις καρδιές με το Φως της ελπίδας.

Αργότερα όλο  αυτό ενσωματώθηκε απο τη νεα θρησκεία  που εμφανίστηκε (Χριστιανικο δόγμα ) και με μερικές μέρες διάφορα μετεξελιχθηκε στα Χριστουγεννα.

Το ξεχωριστό νεογεννητο που γεννιεται στις 25 από την Παρθένο(αγνή  ψυχή ), ο Τέλειος Άνθρωπος, ονομάζεται Μεσσίας δηλαδή ο Σωτήρας που θα φέρει την ελπίδα.

Την ελπίδα ότι το ανθρώπινο γένος θα μοιάσει στο πρότυπο του και πιστεύοντας στην πιο ισχυρή Μαγεία, την Αγάπη θα σπάσει τα δεσμά του. Τα δεσμά που μας φυλακιζουν στο σπήλαιο του Πλάτωνα.

Η Nefeli Ekati έφτιαξε το σκανδαλιαρικο πνεύμα των Ηλιουγεννων ή  Χριστουγεννων, αυτό που θα μας τσιγκλισει να σκεφτούμε τι πραγματικά χρειαζόμαστε.

Ναι οτιδήποτε σας συμβεί που θα σας εκνευρίσει, είναι ακριβώς αυτο το creepy δαιμονακι χι χι. Είθε  αυτές τις μέρες  να διαχωρισουμε τις επιπλαστες επιθυμίες από τους αληθινούς  στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου