Όταν κρατά εκείνη το πορτοφόλι

Όσες φορές έχω ακούσει τη φράση «σημασία έχει η αγάπη» είναι ακριβώς σα να ακούω ότι «το μέγεθος δεν μετράει τόσο πολύ». Στην πράξη ξέρεις να το υποστηρίξεις; Και βέβαια το μέγεθος μετράει . Σε όλους τους τομείς. Τι γίνεται όταν το μέγεθος της τσέπης της γυναίκας είναι μεγαλύτερο απ΄του άντρα που έχει συνάψει σχέση;
 Ας πούμε ότι έτυχε η Χ να έχει βρει μια καλή δουλίτσα προ κρίσης και να παίρνει έναν ικανοποιητικό μισθό. Και γνωρίζει τον Ψ που ναι μεν είναι το ιδανικότερο ταίρι , αλλά σ’ αυτή την φάση της ζωής του, τα βγάζει πέρα με δυσκολία. Εκείνη ονειρεύεται φέτος να πάει διακοπές με το υπέροχο μωρό σε κάποιο κοσμοπολίτικο νησί κι εκείνος δεν διαθέτει ούτε πέντε ευρώ για καφέ.
Γιατί μπορεί εκείνη να τακτοποίησε τις υποχρεώσεις της και να έχει τις επιλογές της στο που θα χαλάσει τον υπόλοιπο μισθό, αλλά εκείνος όπως τα πήρε,έτσι και τα έδωσε στους λογαριασμούς. Κι όταν το κορίτσι του θα θέλει κρασί και θάλασσα, εκείνος τρέμει που το χατήρι θα της χαλάσει.
 Γιατί ο Ψ είναι ερωτευμένος μαζί της κι επιθυμεί διακαώς να την κάνει να γελάει, να της αγοράζει εσώρουχα που θα φορά μόνο για κείνον, να δοκιμάζουν κοκτέιλ μαζί και να μεθούν και να φιλιούνται παράφορα, αλλά πως θα τα κάνει όλα αυτά με άδεια τσέπη; Και η Χ νιώθει το ίδιο και  θέλει να χαρεί τον έρωτα τους σε κοινές δραστηριότητες που εκείνος δεν μπορεί να ανταπεξέρθει.
Πόσο θα κρατήσει αυτή η σχέση όταν μόνο ο ένας απ΄τους δύο έχει; Όπως και να το πάρεις, είτε φεμινιστικά είτε πατροπαράδοτα, ένας άντρας που σέβεται τον εαυτό του δεν θα δεχτεί να τον βγάζει συνέχεια η γυναίκα του έξω.
Κοίτα να δεις που βρήκα τον πρίγκηπα , σκέφτεται η Χ, αλλά δεν έχει ούτε σέλα για το άλογο του.
«Πάμε σινεμά αγάπη μου;»
«Ομορφιά μου βγήκαμε χτες για φαγητό και πλήρωσες εσύ. Δεν μπορώ να σε αφήσω να πληρώσεις και σήμερα.»
«Μα βαρέθηκα να είμαστε κλεισμένοι μέσα και τέλωσπαντων εγώ αλλιώς έχω συνηθίσει.»
Ώπα. ατάκα τζιζ! Εκεί λοιπόν αρχίζει να φθίνει η άγαπη και να μετρά  το μέγεθος. Το μέγεθος του δικού σου πορτοφολιού ενάντια στο δικό του.
Για να σε δώ, τι θα κάνεις τότε;
Φυσικά και δεν μιλάω για την περίπτωση να έχεις βρει χαραμοφάη και να τον ταίζεις. Ανέκαθεν πίστευα ότι οι άνθρωποι δεν χωρίζονται σε ράτσες, φυλές ή τάξεις.

Οι άνθρωποι χωρίζονται σε επίπεδα. Ύπαρχουν εκείνοι που έχουν οράματα και στόχους. Κι υπάρχουν κι αυτοί που μένουν στην επιφάνεια και είναι ‘’ότι φάμε κι ότι πιούμε’’. Και αυτό ισχύει και στα δύο φύλα.
 Ο Ισοκράτης έλεγε ότι οι άνδρες κάνουν τα έργα και η γυναίκα τον άντρα. Δεν τον κάνουν λοιπόν τα λεφτά, αλλά η ακέραια παρουσία του στη ζωή σου, η πρόθεση του να σε βάλει στο θρόνο της καρδιάς του και να σε έχει βασίλισσα. Οι στόχοι του και το όραμα του.
Μπορεί να δυσκολεύεται τρομερά στο τώρα. Όμως όλες μα όλες οι καταστάσεις είναι αναστρέψιμες. Εκεί δεν χρειάζεται μόνο αγάπη αλλά και εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη σε κείνον και τις ικανότητες του να χειριστεί τις δυσκολίες, εμπιστοσύνη στην πρόθεση του, εμπιστοσύνη στη ζωή που τον έφερε στο δρόμο σου. Ε κι αυτή κάτι παραπάνω θα ήξερε...
Αν λοιπόν όταν τον κοιτάς η ψυχή σου ανοίγει σαν κρίνο ολάκερο όπως έγραφε κι η Πολυδούρη, θα υπολογίσεις ότι η τσέπη του σήμερα διαθέτει μόνο μονόευρα;
Το ξέρω είναι δύσκολο να έχεις τα χρήματα να κάνεις αυτό που γουστάρεις αλλά εκεινός να μην μπορεί να ακολουθήσει. Όμως η υπομονή είναι μια αρετή που είναι σπάνια στις μέρες μας κι αν εσύ δεν τη διαθέτεις, τότε δεν είσαι η κατάλληλη γυναίκα για εκείνον. Τι εννοώ;
 Οι γκομενίτσες θέλουν έναν άντρα που τα έχει όλα. Μια πραγματική γυναίκα βοηθά τον άντρα της να τα αποκτήσει όλα.

Ενέπνευσέ τον μα προς θεού μην του υποδείξεις ποτέ τι να κάνει. Τα δικά σου βήματα προς την επιτυχία έγιναν με τα δικά σου παπούτσια κι εκείνος φοράει άλλο νούμερο.
 Συνεπώς η γκρίνια και οι πιεστικές συμβουλές για να φτάσει το δικό σου σκαλοπάτι θα κατακρημνίσουν την σχέση σας, σαν μπάλα απ΄τον έβδομο όροφο.
Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και βρες πράγματα να κάνετε που δεν χρειάζονται χρήματα. Ζούμε στην πιο ερωτική χώρα όπου κάθε πόλη και χωρίο έχουν την δική τους συγκλονιστική ομορφιά, οπότε δεν είναι κάτι δύσκολο.
Τράβηξε τον έξω απ΄τα εγκόσμια και τους αρνητικούς ψιθύρους. Δημιούργησε ένα όμορφο κλίμα στη σχέση σας, ούτως ώστε έχει το σθένος εκείνος να δράσει.

Το κύμα ενέργειας που θα λάβει απ΄τον έρωτα σου, θα θέσουν το μυαλό του σε κίνηση. Τότε όσο και να έχεις τρέξει εσύ, θα σε προφτάσει. Το χέρι του θα αρπάξει το δικό σου και θα πορευτείτε μαζί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου