To παιδί που γέννησε τον Έρωτα

Διαβάζοντας το διήγημα του Γάλλου Ρομαντικού Guy de Maupassant (‘’ο μπαμπάς του Σιμόν’’) θυμήθηκα την πρώτη φορά στο δημοτικό που άκουσα την λέξη «μούλικο». Όταν μου έξηγησε η μητέρα μου ότι έτσι μερικοί αποκαλούν τα παιδιά που δεν προκύπτουν από γάμο, ανατρίχιασα με την σκληρότητα.
Πλέον στην εποχή μας έχουμε ξεπεράσει αυτές τις ρετσινιές κι είναι της μοδός να κάνουμε τον γάμο μαζί με την βάφτιση...ή και καθόλου. Έρωτας να υπάρχει κι όλα τ΄άλλα είναι δευτερεύοντα. Υπάρχουν όμως και παιδιά που δεν προκύπτουν καν από αγάπη κι έρωτα, σαν τον μικρούλη της ιστορίας μας.

  Ο Λευτέρης γνώρισε την Βέρα ή μάλλον το κορμί της Βέρας στις τουαλέτες ενός club. Συνέχισαν να βγαίνουν μετά απ΄ αυτήν την ιδρωμένη τους συνεύρεση , κυρίως για να βγάζουν τα μάτια τους και πάνω στο μήνα η Βέρα ανακάλυψε ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε εγκυμοσύνη.
Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο αποφάσισαν να κρατήσουν αυτό το μωρό που ήρθε τυχαία στη ζωή τους. Βέβαια είμαι φανατική οπαδός της πεποίθησης ότι τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία σε αυτόν τον πλανήτη.
Αλλά να, κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει πως ο γυναικοκατακτητής, το ρεμάλι της παρέας, ο Λευτέρης αποφάσισε στα ξεκούδουνα να γίνει μπαμπάς και μάλιστα με μια κοπέλα που το μόνο ενδιαφέρον που του είχε εξάψει ήταν αυτό του κάτω μορίου. Για έρωτα ούτε λόγος.
Τα κριάρια (το ζώδιο του Λευτέρη) λένε ότι είναι λίγο χύμα γενικά ,αλλά ας μην το εξετάσω αστρολογικά. Θες ότι ο Λευτέρης είχε πατήσει τα 35 και δεν είχε κάνει τίποτα σοβαρό στη ζωή του, θες ότι γενικά δεν ήξερε τι του έλειπε, αποφάσισε να βουτήξει στην οικογενειακή ζωή.
Βέβαια ένας άνθρωπος δεν ωριμάζει απ’ τη μια στιγμή στην άλλη. Το «πάω να αγοράσω γάλατα και γύρισα το βράδυ γιατί έπινα τσίπουρα με την παρέα» κούρασε την Βέρα που μετά από δύο χρόνια, μια μέρα τον πέταξε έξω απ’ το σπίτι.
 Κάπου εκεί γνώρισα εγώ τον Λευτέρη. Να μου διηγείται ένα βράδυ πόσο πολύ του λείπει να συλλαβίζει λεξούλες στον γιο του και να τον βάζει για ύπνο. Από τις διανθισμένες φρασεολογίες που χρησιμοποιούσε για την Βέρα, κατάλαβα ότι δεν του έλειπε μόνο ο γιος.

 Ευτυχώς που το αναγνώρισα δηλαδή, γιατί οι χωρισμένοι μπαμπάδες είναι ιδιαίτερα ερωτεύσιμοι και το χρησιμοποιούν αυτό κατά κόρον.
 Αντί να την πατήσω λοιπόν, έγινα φίλη του και τον παρακολουθούσα να χρησιμοποιεί αυτό το γόητρο σε άλλες κοπέλες. 
Κι αυτό για να ανεβάζει φωτογραφίες σ’ όλα τα κοινωνικά δίκτυα με σκοπό να εμπεδώσει η Βέρα, ότι εκείνος είχε προχωρήσει στη ζωή του.
 Τόσο είχε ξεφύγει στην εκδικητικότητα, που μια μέρα έγραψε στο status του ότι περιμένει να ξαναγίνει μπαμπάς από την καινούρια του ξανθομαλλούσα κοπελίτσα.
Βέβαια κι η Βέρα δεν έμεινε άπραγη, πέρασε στην αντεπίθεση βρίσκοντας καινούριο ‘’μπαμπά’’ για τον μικρό. Αυτό το τελευταίο έκανε τον Λευτέρη να ξεκινήσει διαδικασίες για να της πάρει την επιμέλεια του παιδιού.

Εν τω μεταξύ ο μικρός μεγάλωνε και περίμενε υπομονετικά πότε θα σταματήσουν οι γονείς του να παιδιαρίζουν, για να παίξουν μαζί του. Εδώ να παραθέσω και την κακοπροαίρετη σκέψη που είχα κάνει τότε όσο εκείνοι οι δύο παιδιάριζαν στους δικηγόρους. Αναρωτιόμουν πως μια ιδρωμένη συνουσία σε τουαλέτες, που μόνο έρωτα δεν το λες, μπορεί να καρποφορήσει ένα τόσο αξιολάτρευτο αγγελούδι με σοφή ψυχή.

Ευτυχώς το αγγελούδι δεν περίμενε πολύ μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι γονείς του τι νιώθουν ο ένας για τον άλλον. Ο Λευτέρης όσο πάλευε για την επιμέλεια του μικρού, κατάλαβε επιτέλους ότι δεν του λείπει μόνο ο γιος του, αλλά η Βέρα μαζί με τον γιο.

Γιατί όσο ζούσαν μαζί η μαμά Βέρα του φανέρωσε ένα πρόσωπο που σε καμία περίπτωση δεν θα το είχε ανακαλύψει στα σύντομα ραντεβουδάκια μέσα στ’ αυτοκίνητα και τις τουαλέτες. Δεν θα είχε προλάβει δηλαδή, γιατί θα είχε περάσει ήδη στην επόμενη. Απλά του πήρε λίγο παραπάνω χρόνο μέχρι να κατανοήσει ότι την είχε ερωτευτεί.

Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν είναι προτροπή να πάμε όλες να γκαστρωθούμε για να βρούμε τον έρωτα. Παρέθεσα την ιστορία για τα  ζευγάρια που ορκίζονται αιώνια αγάπη, αλλά μόλις δουν τεστ θετικό είναι έτοιμοι να κλωτσήσουν την «αγάπη» αυτή αλα Λεωνίδα στο «Τhis is Sparta».

Ναι εσείς που ξέρετε ποιοι είστε και τι δεν θέλετε οκ το δέχομαι, δικαίωμα σας. Ρίχτε το στον Καιάδα. Αλλά εσείς που φοβάστε και παίρνετε αποφάσεις με γνώμονα τις ανασφάλειες σας, έχετε ιδέα τι κλωτσάτε;
Κάπου εκεί έξω κυκλοφορεί ένας μπόμπιρας ετών πέντε , που κλείνει το μάτι σε αυτούς που αναρωτιούνται πως η Βέρα κι ο Λευτέρης τα ξαναβρήκαν και μοιάζουν τόσο αγαπημένοι.

 Και πως άλλωστε να μην κλείνει το μάτι….Δεν είναι και λίγο να  σπέρνεις έναν έρωτα  με τον ερχομό σου στη Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου